Potkäs

Potkäs är en ostkräm gjord på ostkanter och lite vin eller sprit.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 250 g ost - lagrad, det går bra med blandade ostbitar som är över
  • 50 g blåmögelost
  • 2 - 3 msk smör - rumsvarmt
  • 2 msk portvin - madeira, whisky eller konjak
  • 1 tsk kummin
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Riv ostbitarna och smula blåmögelosten. Mixa ost och smör. Tillsätt vin eller sprit, kummin och salt.

  2. Låt potkäsen stå i kylen 2–3 dagar innan den serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!