00000

Potatistrifle med matjessill är en god förrätt. Att servera matjessill, potatis och gräddfil i glas ser trevligt ut och blir extra festligt.

För 6-8 personer:

Ingredienser

2 burkar matjesfiléer, hela (à 200 g)
8 potatisar, kokta, kalla
1 rödlök, stor
4 dl gräddfil
1 dl dill, hackad
1 tsk citronskal, rivet
2 dl rödbetor, inlagda, tärnade 
2 dl saltgurka, tärnad

Garnering:

dill

15 minuter

Potatistrifle med matjessill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skär potatisen i små bitar. Skala och hacka löken.
  2. Blanda gräddfil, dill och citronskal.
  3. Varva sill, potatis, lök, rödbetor och gurka och sås i glas. Avsluta med en klick sås och lite hackad lök. Garnera med en dillkvist.
Fler recept med: Fisk, Sill