Potatistrifle med matjessill

Potatistrifle med matjessill är en god förrätt. Att servera matjessill, potatis och gräddfil i glas ser trevligt ut och blir extra festligt.
Carolina Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 burkar matjessillfiléer - hela (à 200 g)
  • 8 potatisar - kokta, kalla
  • 1 rödlök - stor
  • 4 dl gräddfil
  • 1 dl dill - hackad
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 2 dl rödbetor - inlagda, tärnade
  • 2 dl saltgurka - tärnad

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skär potatisen i små bitar. Skala och hacka löken.

  2. Blanda gräddfil, dill och citronskal.

  3. Varva sill, potatis, lök, rödbetor och gurka och sås i glas. Avsluta med en klick sås och lite hackad lök. Garnera med en dillkvist.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!