Potatistortilla

Ett matigt och gott tillbehör till tacofärsen blir det om tortillabröden fylls med mosad potatis, ost och purjolök.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g potatis - mjölig
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl purjolök - hackad
  • 1,5 dl ost - riven lagrad
  • 8 tortillabröd - små
  • 1 msk smör

Tacofärs

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Maizenaredning
  • 1,5 dl vatten

Bönsalsa

  • 2 tomater
  • 1 avokado - stor
  • 1 msk citronsaft
  • 410 g kidneybönor
  • 1 spansk peppar (chili) - finhackad röd
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 msk citronolja
  • 2 krm salt

Till servering

  • 1 pkt sallad
  • 1 pkt gräddfil

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa dem med gaffel och blanda med salt, peppar, purjolök och ost. Fördela på 4 tortillabröd och lägg över resten av bröden.

  2. Tacofärs: Stek nötfärsen i smör 3-5 minuter i stekpannan. Krydda med spiskummin, chilipeppar och salt. Strö på redning och häll i vatten. Låt koka ca 3 minuter.

  3. Bönsalsa: Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Droppa över citronsaften. Blanda tomater, avokado, avspolade och avrunna bönor, pepparfrukt, vitlök och olja. Smaka av med salt.

  4. Stek tortilla i smör ca 1 minut på varje sida. Skär i bitar och servera med köttfärsröra, bönsalsa, sallad och gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!