00000

Ett matigt och gott tillbehör till tacofärsen blir det om tortillabröden fylls med mosad potatis, ost och purjolök.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g potatis, mjölig
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl purjolök, hackad
1,5 dl ost, riven lagrad
8 tortillabröd, små
1 msk smör

Tacofärs

500 g nötfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 msk maizenaredning
1,5 dl vatten

Bönsalsa

2 tomater
1 avokado, stor
1 msk citronsaft
410 g kidneybönor
1 spansk peppar, finhackad röd
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk citronolja
2 krm salt

Till servering

1 pkt sallad
1 pkt gräddfil

1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa
dem med gaffel och blanda med salt, peppar, purjolök och
ost. Fördela på 4 tortillabröd och lägg över resten av bröden.
2. Tacofärs: Stek nötfärsen i smör 3-5 minuter i stekpannan. Krydda med spiskummin, chilipeppar och salt. Strö på redning och häll i vatten. Låt koka ca 3 minuter.
3. Bönsalsa: Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Droppa över citronsaften. Blanda tomater, avokado, avspolade och avrunna bönor, pepparfrukt, vitlök och olja. Smaka av med salt.
4. Stek tortilla i smör ca 1 minut på varje sida. Skär i bitar och servera med köttfärsröra, bönsalsa, sallad och gräddfil.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Övrigt, Smårätter