44444

Potatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötter är godast nygräddad.

För 10-12 personer på julbord:

Ingredienser

3 plattor smördeg, frysta
5 potatisar
1 ägg
1,5 dl västerbottensost, riven
50 g grönkål
1 dl valnötter

20 minuter + 20 minuter i ugn

Potatistartelette med grönkål och valnötter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg plattornas långsida omlott så att det blir en rektangel. Kavla ut lite grann.
  2. Skala potatisen och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Lägg potatisskivorna omlott på smördegen tills den är helt täckt, men lämna en 2 cm bred kant runt om. Strö osten över potatisen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Grovhacka grönkålen. Hacka valnötterna. Ta ut tarteletten och strö över grönkål och valnötter. Grädda ytterligare ca 10 min. Servera direkt.
Fler recept med: Grönsaker, Jul, Vegetariskt