Potatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötter

Potatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötter är godast nygräddad.
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 3 plattor smördeg - frysta
  • 5 potatisar
  • 1 ägg
  • 1,5 dl västerbottensost - riven
  • 50 g grönkål
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg plattornas långsida omlott så att det blir en rektangel. Kavla ut lite grann.

  2. Skala potatisen och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Lägg potatisskivorna omlott på smördegen tills den är helt täckt, men lämna en 2 cm bred kant runt om. Strö osten över potatisen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Grovhacka grönkålen. Hacka valnötterna. Ta ut tarteletten och strö över grönkål och valnötter. Grädda ytterligare ca 10 min. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!