Potatissoppa med stekt savojkålscrème

Savojkålscrèmen ger potatissoppan en extra smakskjuts. Två skikt i soppan blir en fin effekt.

30 min

Potatissoppa med stekt savojkålscrème

1. Skala och tärna potatisen smått. Ansa och strimla purjolöken. Finhacka hassel-nötterna.

2. Fräs potatis, purjolök och nötter i smör i en kastrull, gärna teflon, på medelstark värme. Häll på vattnet och 2 tsk salt. Låt koka ca 5 min under lock, tills potatisen är mjuk. Sila av buljongen men spara den. Mixa potatis, purjolök och nötter med mixerstav. Tillsätt 1/2 tsk salt.

3. Ansa och dela kålbladen. Mixa dem till små smulor i en matberedare. Stek kålen i olja i en het stekpanna ca 4 min. Låt svalna ca 5 min. Blanda kålen med yoghurt och smaksätt med 1 tsk flingsalt och peppar.

4. Fördela potatispurén i bottnen av portionsskålar. Häll på buljongen och servera savojkålscrèmen vid sidan om.

Recept från