Potatissoppa med saffran och tomat

Fredagskvällen känns genast lite lyxigare när den krämiga soppan serveras med gambasspett och ett glas vitt vin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 1 purjolök
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 8 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche - med saffran och tomat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 150 g gambas - frysta (ASC eller MSC-märkta)
  • dill
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i cm-stora bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs potatis och purjolök i oljan i en kastrull. Häll på vatten och vin. Smula ner buljongtärningarna och låt koka under lock ca 10 min tills potatisen är mjuk.

  2. Mixa soppan slät och rör ner crème fraiche. Låt koka upp och tillsätt citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  3. Servera soppan med grillade gambas och bröd. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!