00000

Vanlig potatissoppa blir genast godare av lite vitlök, basilika och ost.

För 4 person(er)

Ingredienser

5-6 mjöliga potatisar, (ca 400 g)
3 vitlöksklyftor, (2+1)
1 l vatten
2 ört- eller grönsaksbuljong-
1 dl mjölk
1 kruka basilika
2 dl riven lagrad ost, (17%)

TILLBEHÖR

2 avokador
8 skivor rostad fiberfranska

1. Skala och skiva potatis och 2 vitlöksklyftor. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt potatis och vitlök. Låt koka under lock ca 10 min.
2. Mixa mjölk, basilikablad och 1 vitlöksklyfta.
3. Häll alltihop i soppan och mixa.
4. Rör i osten och låt den smälta.
5. Skala, kärna ur och skiva avokadon tunt. Lägg den på brödet.