00000

Häll upp soppan i smala snapsglas och lägg en liten sked bredvid.
Jag har använt salladslök i soppan för att få den fina gröna färgen.
Purjolök går också bra att använda i soppan, ta med så mycket av det gröna som möjligt.

För 10 person(er)

Ingredienser

2 potatisar
5 dl salladslökar strimlade
5 dl hönsbuljong
2 dl färsk körvel
2 msk vispgrädde
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Löjromstortilla

2 små mjuka vetetortilla
1 msk smör
1 dl crème fraiche
100 g löjrom

Till garnering

färsk körvel

1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Ansa och strimla salladslöken.
2. Koka potatisen mjuk i hönsbuljongen ca 8 min. Tillsätt salladslök och låt koka 2 min. Tillsätt körvel och mixa soppan slät med mixerstav eller kör den i matberedare. Smaka av med grädde, salt och peppar. Soppan kan spädas med mer hönsbuljong om den blir tjock.
3. Dela vetetortillan i smala snibbar. Stek dem i smör i stekpannan ca 1 min på varje sida. Låt dem sedan svalna.
4. Häll upp den varma soppan i glas. Bred crème fraiche på tortillabröden, klicka på löjrom. Garnera med körvel.

Fler recept med: Fest, Förrätter