4.24.24.24.24.2

Potatissallad är ett enkelt och gott tillbehör till grillat kött och fisk. Här har vi blandat smakerna som alla gillar i en stor potatissallad!

För 20 pers på buffé

Ingredienser

2 kilo färskpotatisar, små
700 g blomkål, i buketter
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar, nymald
2 paket bacon, (à 140 g)
1 burk kronärtskockshjärtan, (400 g)
250 g körsbärstomater
1 burk gröna oliver, (350 g)
1 burk pesto genovese, (200 g)
100 g rucola
2 dl rostad lök

30 minuter + 30 minuter i kylen

Rustik potatissallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen. Dela blomkålen i lika stora bitar som potatisen. Blanda potatis och blomkål med olja, salt och peppar på 1–2 långpannor med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Halvera kronärtskockor och tomater.
  3. Blanda potatis och blomkål med peston. Låt kallna och blanda med övriga ingredienser utom rucola och lök. Ställ svalt fram till servering.
  4. Blanda ner rucola och lök i potatissalladen. Spara lite till garnering. Lägg upp på fat. Garnera med den sparade rucolan och löken.