00000

Potatissallad är ett enkelt och gott tillbehör till grillat kött och fisk. Här har vi blandat smakerna som alla gillar i en stor potatissallad!

För 20 pers på buffé

Ingredienser

2 kilo färskpotatisar, små
700 g blomkål, i buketter
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar, nymald
280 g bacon
400 g kronärtskockshjärtan, (1 burk)
250 g körsbärstomater
350 g gröna oliver, (1 burk)
200 g pesto genovese, (1 burk)
100 g rucola
2 dl rostad lök

Potatissallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen. Dela blomkålen i lika stora bitar som potatisarna. Blanda potatis och blomkål med olja, salt och peppar på 1–2 långpannor med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Strimla bacon och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Tina frysta kronärtskockor eller dela konserverade. Halvera tomaterna.
  3. Blanda potatis och blomkål med peston. Låt kallna och blanda med övriga ingredienser utom rucola och lök. Ställ svalt fram till servering.
  4. Servering: Blanda ner rucola och lök i potatissalladen. Spara lite till garnering. Lägg upp på fat. Garnera.