Rustik potatissallad

Potatissallad är ett enkelt och gott tillbehör till grillat kött och fisk. Här har vi blandat smakerna som alla gillar i en stor potatissallad!
Catarina Bennetoft
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 2 kg färskpotatisar - små
  • 700 g blomkål - i buketter
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 pkt bacon - (à 140 g)
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - (400 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk gröna oliver - (350 g)
  • 1 burk pesto genovese - (200 g)
  • 100 g rucola
  • 2 dl rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen. Dela blomkålen i lika stora bitar som potatisen. Blanda potatis och blomkål med olja, salt och peppar på 1–2 långpannor med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Halvera kronärtskockor och tomater.

  3. Blanda potatis och blomkål med peston. Låt kallna och blanda med övriga ingredienser utom rucola och lök. Ställ svalt fram till servering.

  4. Blanda ner rucola och lök i potatissalladen. Spara lite till garnering. Lägg upp på fat. Garnera med den sparade rucolan och löken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!