Potatissallad puttanesca med rostbiff

Potatatissallad puttanesca är en mustig italiensk potatissallad med tomatsås med kapris, sardeller och oliver.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 6 sardellfiléer
  • 4 msk kapris
  • 1 dl oliver - svarta
  • 3 msk olivolja - med citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g rostbiff - färdiggrillad, i tunna skivor

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den svalna något och skär i mindre bitar.

  2. Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Hacka sardellerna.

  3. Blanda potatis, lök, sardeller, kapris och oliver. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar.

  4. Vänd sist ner tomaterna. Servera salladen tillsammans med rostbiffen. Ca 420 kcal per portion, 23 g fett, 18 g protein, 35 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!