Nordafrikansk potatissallad. Är det säsong för färskpotatis passar den bra. Annars går det fint med körsbärspotatis, Melody, Amandine eller Mayan Twilight.

För 4 personer

Ingredienser

800 g potatis
2 msk olivolja
0,5 msk ingefära färsk, finriven
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk koriander
0,5 tsk spiskummin
1 tsk harissa
100 g körsbärstomater
1 bladpersilja knippa
2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

4 merguezkorvar (eller annan smakrik korv)

Recept: Nordafrikansk potatissallad

  1. Skölj potatisarna och halvera dem om de är stora. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Var noga med att inte koka dem för länge!
  2. Rör samman olja, ingefära och kryddor. Häll blandningen över den nykokta potatisen och vänd runt så att all potatis täcks av kryddoljan.
  3. Halvera tomaterna och hacka bladpersiljan grovt. Blanda ner tomater och persilja i potatissalladen och smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla eller stek korven och servera till potatissalladen.

* Harissa är en stark kryddblandning som är mycket vanlig i hela Nordafrika. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Harissa kan ersättas med annan stark, chilibaserad kryddblandning.