44444

Potatissallad med svamp i senapsvinägrett kan serveras både kall och varm. God till stekt eller grillat kött och kyckling.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g Cecilepotatis, eller annan fast sort
200 g svamp, t ex skogschampinjoner
2 msk olivolja, + 3 msk
1 krm salt, + 1 tsk
1 krm svartpeppar, nymald + 2 krm
2 schalottenlökar
3 msk dijonsenap, grovkornig
1,5 msk äppelcidervinäger
0,5 dl bladpersilja, grovt riven

30 minuter + 30 minuter för ­salladen att marinera

Potatissallad med svamp i senapsvinägrett – gör så här:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat ­vatten. Låt den rinna av och  svalna. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Stek svampen i 2 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Skiva potatisen.
  4. Vispa samman senap, vinäger och 3 msk olja. Blanda senapsvinägretten med potatis, lök, svamp och persilja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt gärna salladen stå och dra ca 30 min före servering.
    pren