Potatissallad med sparris

55555

En enkel potatissallad med rödlök och sparris är en riktig höjdare. Vill man göra den lite mer matig kan man blanda i räkor, kräftstjärtar, rökt fisk eller lufttorkad skinka. Då förvandlas potatissalladen till en måltid istället för ett tillbehör.  

För 4 port

Ingredienser

1 kg färskpotatis
500 g grön sparris
1 rödlök, finhackad
3 msk dill, hackad

Dressing:

1 msk skånsk grovkornig senap
1,5 msk pressad citron
1 msk vatten
0,75 dl kallpressad rapsolja
salt och nymalen svartpeppar

Potatissallad med sparris – gör så här:

  1. Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
  3. Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
  4. Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.