Potatissallad med sojabönor och fetost

Potatissallad med sojabönor brukar vanligtvis göras på kokt potatis, men här är den ugnsbakad i stället och har fått en lätt grekisk touch.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 250 g sojabönor - (frysta)
  • 0,5 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g fetaost
  • 70 g rucola

Dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 msk mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisarna i vatten. Dela de stora. Blanda dem med olja. Bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på senapsfrön och salt. Stek dem i övre halvan av ugnen ca 25 min, tills de fått färg. Låt svalna.

  2. Tina sojabönorna. Skala och finstrimla rödlöken. Lägg strimlorna i kallt vatten så blir de lite mildare i smaken.

  3. Stjälp upp potatisarna på ett fat när de svalnat, så att alla senapskorn följer med. Blanda med sojabönor, delade tomater och smulad fetaost. Låt rödlöken rinna av. Toppa salladen med den samt rucolan.

  4. Vispa samman dressingen. ­Börja med vinäger, olja och senap. Tillsätt peppar, salt och pressad vitlök. Vispa sist i mjölken så dressingen blir lite krämig.

  5. Ringla hälften av dressingen på salladen och servera resten till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!