Potatissallad med sardeller, timjan och oliver

Recept på potatissallad med sardeller, timjan och oliver. Salladen passar på egen hand till lunch men också till charkuterier, kyckling eller varmrökt lax.

För 4 personer

Ingredienser

1 kilo färskpotatis
250 g haricots verts
250 g tomater små, i olika färger
5 sardellfiléer
1 silverlök eller färsk lök
1 dl oliver gärna i olika färger
2 msk kapris
4 kvistar timjan repade
1 krm svartpeppar nymald

Vinägrett:

1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
0,75 dl olivolja

40 minuter

Recept: Potatissallad med sardeller, timjan och oliver

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj i kallt vatten.
  2. Vinägrett: Skala och pressa vitlöken. Blanda den med vinäger och salt och låt stå ca 10 min. Vispa i senap, honung och olja. 
  3. Halvera tomaterna. Dela sardellerna i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda allt med oliver, potatis och haricots verts och häll över vinägrett. Krydda med timjan och peppar.