Potatissallad med sardeller, timjan och oliver

00000

Recept på potatissallad med sardeller, timjan och oliver. Salladen passar på egen hand till lunch men också till charkuterier, kyckling eller varmrökt lax.

För 4 personer

Ingredienser

1 kilo färskpotatis
250 g haricots verts
250 g tomater, små, i olika färger
5 sardellfiléer
1 silverlök, eller färsk lök
1 dl oliver, gärna i olika färger
2 msk kapris
4 kvistar timjan, repade
1 krm svartpeppar, nymald

Vinägrett:

1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
0,75 dl olivolja

40 minuter

Recept: Potatissallad med sardeller, timjan och oliver

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj i kallt vatten.
  2. Vinägrett: Skala och pressa vitlöken. Blanda den med vinäger och salt och låt stå ca 10 min. Vispa i senap, honung och olja. 
  3. Halvera tomaterna. Dela sardellerna i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda allt med oliver, potatis och haricots verts och häll över vinägrett. Krydda med timjan och peppar.