Potatissallad med rosa yoghurtsås och lammbullar

Rödvinsvinäger tillsammans med paprikapulver ger salladssåsen rosa färg.
Allt om Mat

Lammbullar

  • 200 g lammfärs
  • 1 msk kalvfond - koncentrerad
  • 1 msk fetaost - smulad
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk persilja - finstrimlad, eller koriander
  • 0,5 tsk olivolja
  • 1 dl vatten

Sallad

  • 300 g färskpotatis - kokt, kall
  • 0,5 rödlök
  • 100 g gurka
  • 8 - 10 rädisor

Sås

  • 1 dl yoghurt - (3 %)
  • 1 - 2 vitlök - klyftor, pressade
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 msk persilja - finhackad, eller dill

Tillbehör

  • 2 fullkornsbröd - skivor

Gör så här

  1. Lammbullar: Blanda samman färs, kalvfond, fetaost, peppar och persilja till en färs. Forma till 8 bullar.

  2. Pensla en stekpanna med olivoljan och hetta upp pannan.

  3. Lägg i färsbullarna och bryn dem runtom 3-5 minuter.

  4. Häll över vatten, efterstek bullarna under lock på svag värme ca 10 minuter.

  5. Sallad: Skala ev och skär potatisen i bitar, skala och skär löken i tunna skivor, skala och skär gurkan i skivor, ansa och skiva rädisorna.

  6. Sås: Blanda yoghurt, vitlök, vinäger och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

  7. Blanda sallad och sås. Garnera med dill.

  8. Servera salladen med lammbullar och bröd. Ca 445 kcal per person, varav 12 g fett, kolhydrater 53 g, protein 30 g.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!