00000

Rödvinsvinäger tillsammans med paprikapulver ger salladssåsen rosa färg.

För 4 person(er)

Ingredienser

Lammbullar

200 g lammfärs
1 msk kalvfond, koncentrerad
1 msk fetaost, smulad
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk persilja, finstrimlad, eller koriander
0,5 tsk olivolja
1 dl vatten

Sallad

300 g färskpotatis, kokt, kall
0,5 rödlök
100 g gurka
8-10 rädisor

Sås

1 dl yoghurt, (3 %)
1-2 vitlök, klyftor, pressade
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering

1 msk persilja, finhackad, eller dill

Tillbehör

2 fullkornsbröd, skivor

1. Lammbullar: Blanda samman färs, kalvfond, fetaost,
peppar och persilja till en färs.
Forma till 8 bullar.
2. Pensla en stekpanna med olivoljan och hetta upp pannan.
3. Lägg i färsbullarna och bryn dem runtom 3-5 minuter.
4. Häll över vatten, efterstek bullarna under lock på svag värme ca 10 minuter.
5. Sallad: Skala ev och skär potatisen i bitar, skala och skär löken i tunna skivor, skala och skär gurkan i skivor, ansa och skiva rädisorna.
6. Sås: Blanda yoghurt, vitlök, vinäger och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
7. Blanda sallad och sås. Garnera med dill.
8. Servera salladen med lammbullar och bröd.

Ca 445 kcal per person, varav 12 g fett, kolhydrater 53 g,
protein 30 g.