Potatissallad med färskpotatis. Årets första färskpotatissallad smakar bra i sällskap av varmrökt fisk.

För 4 personer

Ingredienser

800 g färskpotatis
100 g haricots verts
500 g varmrökt fisk, t.ex makrill, lax eller böckling
1 knippa rädisor

Dressing

1 rödlök
1 1/2 msk dijonsenap
2 msk rödvins- eller 1 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk finstrimlad persilja

20 min

Potatissallad med rädisor

  1. Borsta potatisen väl eller skala den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull ca 15 min.
  2. Låt bönorna koka med när ca 3 min återstår av koktiden. Häll av vattnet och ånga av.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Linda in fisken i aluminiumfolie och värm den mitt i ugnen 5–10 min.
  5. Dressing: Skala och strimla löken. Blanda senap, vinäger, olja, salt och peppar i en salladsskål. Vänd ner lök och persilja.
  6. Ansa och halvera rädisorna. Vänd ner dem i dressingen (se recept nedan) tillsammans med potatis och bönor. Servera salladen med fisken.

potatissallad