3.83.83.83.83.8

Potatissallad med färskpotatis. Årets första färskpotatissallad smakar bra i sällskap av varmrökt fisk.

För 4 personer

Ingredienser

800 g färskpotatis
100 g haricots verts
500 g varmrökt fisk, t ex makrill, lax eller böckling
1 knippa rädisor

Dressing:

1 rödlök
1,5 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger, eller 1 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk persilja, finstrimlad

20 minuter

Potatissallad med rädisor

  1. Borsta potatisen väl eller skala den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull ca 15 min.
  2. Låt bönorna koka med när ca 3 min återstår av koktiden. Häll av vattnet och ånga av.
  3. Sätt ugnen på 225°. Linda in fisken i aluminiumfolie och värm den mitt i ugnen 5–10 min.
  4. Dressing: Skala och strimla löken. Blanda senap, vinäger, olja, salt och peppar i en salladsskål. Vänd ner lök och persilja.
  5. Ansa och halvera rädisorna. Vänd ner dem i dressingen tillsammans med potatis och bönor. Servera salladen med fisken.

potatissallad