Potatissallad med paprika- och tomatdressing

Potatissallad recept. Potatis och lök kan blandas med dressingen och stå färdig i kylen. Strö på basilika och rucola strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 kg färskpotatis
  • 10 lökar - gul och röd
  • 6 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 4 burkar kronärtskockshjärtan - (à 490 g)
  • 2 krukor basilika
  • 3 påsar rucola - (à 80 g)
  • flingsalt - (ev)

Paprika- och tomatdressing

  • 2 burkar paprikor - rostade, i olja (à 290 g)
  • 7 soltorkade tomater - inlagda
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,75 tsk salt
  • 3 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Borsta potatisen ren. Skär den i klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela potatisen i två långpannor. Ringla över olja. Strö på salt och peppar. Blanda om.

  2. Stek potatisen mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i löken och stek ytterligare ca 10 min.

  3. Mixa paprikorna med oljan som de ligger i tillsammans med övriga ingredienser till dressingen. Blanda dressingen med potatis, lök och kronärtskockshjärtan i en skål. Hit går att förbereda dagen före festen.

  4. Strö på basilika, rucola och ev flingsalt strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!