00000

Till denna klassiska potatissallad passar även annan rökt fisk än makrill. Vi har valt den för att den ofta röks rikligt kryddad med svartpeppar. Om du väljer annan fisk kan du krydda salladen själv med lite svartpeppar. När det gäller den näringsberäknade fetthalten gäller för makrill detsamma som för lax. Den blir hög men fettet är nyttigt från fet fisk.

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g färskpotatis, kokt
75 g sockerärter
1 lök, färsk
50 g rucolasallad
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
2 tsk olivolja
1 krm salt
175 g makrill, rökt

1. Skär den kokta potatisen i bitar. Dela sockerärterna och
strimla löken. Blanda det med rucolasallad i en skål.
2. Rör samman senap, vinäger, olja och salt. Blanda ner i salladen och vänd sist ner bitar av rökt fisk.

Ca 440 kcal,
26 g fett,
29 g kolhydrater,
21 g protein