Potatissallad med makrill

Till denna klassiska potatissallad passar även annan rökt fisk än makrill. Vi har valt den för att den ofta röks rikligt kryddad med svartpeppar. Om du väljer annan fisk kan du krydda salladen själv med lite svartpeppar. När det gäller den näringsberäknade fetthalten gäller för makrill detsamma som för lax. Den blir hög men fettet är nyttigt från fet fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g färskpotatis - kokt
  • 75 g sockerärter
  • 1 lök - färsk
  • 50 g rucolasallad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 175 g makrill - rökt

Gör så här

  1. Skär den kokta potatisen i bitar. Dela sockerärterna och strimla löken. Blanda det med rucolasallad i en skål.

  2. Rör samman senap, vinäger, olja och salt. Blanda ner i salladen och vänd sist ner bitar av rökt fisk. Ca 440 kcal, 26 g fett, 29 g kolhydrater, 21 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!