Potatissallad med mynta och kyckling. När du kokar potatis så koka mer än du behöver och förvara i kylskåp. Då har du alltid en bas för snabb och enkel mat.

För 4 portioner

Ingredienser

1 kg kokta, kalla potatisar
1 gul lök
2 tomater
1 citron
2 krukor persilja
1/2 dl mynta
4 kycklingfiléer
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

Recept: Potatissallad med kyckling

  1. Skär potatisen i tärningar. Skala och finhacka löken. Stek potatisen i 2 msk olja. Tillsätt löken och stek lite till. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar.
  2. Finhacka tomaterna. Lägg i en stor skål. Pressa i citronsaft. Tillsätt 2 msk olja, 4 krm salt och 1/2 krm peppar.
  3. Grovhacka persilja och finhacka mynta, blanda samman. Vänd ihop med potatis, lök och tomat.
  4. Stek kycklingfiléerna i lite olja, salta och peppra. Servera till salladen.