Potatissallad med kyckling, kapris och gurka
Ingredienser
- 800 g potatis - kokt
- 2 dl ärtor - frysta
- 1 rödlök
- 1 gurka
- 1 grillad kyckling
- 1 pkt bacon - (140 g)
- 3 msk kapris
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Dressing
- 1,5 msk dijonsenap
- 1,5 msk honung
- 2,5 msk vitvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Äppelsås
- 1 äpple
- 2 dl crème fraiche - lätt
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Örter
- 1 dill - liten knippa
- 1 persilja - liten knippa
Gör så här
-
Skär potatisarna i mindre bitar om de är stora.
-
Spola ärterna hastigt i varmt vatten så att de tinar. Låt rinna av. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Skala gurkan och skär i stora bitar.
-
Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i mindre bitar. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
-
Blanda potatis, lök, gurka, kyckling, bacon och kapris. Smaka av med salt och peppar. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Lägg salladen i en låda med lock.
-
Äppelsås: Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda det med lätt crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Ta med i en burk.
-
Hacka örterna och ta med i en liten burk. Strö dem över salladen vid servering.