Potatissallad med kyckling, kapris och gurka

Sallad med kyckling, bacon, potatis och kapris är god och mättande utflyktsmat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g potatis - kokt
  • 2 dl ärtor - frysta
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 1 grillad kyckling
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 3 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1,5 msk honung
  • 2,5 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Äppelsås

  • 1 äpple
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Örter

  • 1 dill - liten knippa
  • 1 persilja - liten knippa

Gör så här

  1. Skär potatisarna i mindre bitar om de är stora.

  2. Spola ärterna hastigt i varmt vatten så att de tinar. Låt rinna av. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Skala gurkan och skär i stora bitar.

  3. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i mindre bitar. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Blanda potatis, lök, gurka,  kyckling, bacon och kapris. Smaka av med salt och peppar. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Lägg salladen i en låda med lock.

  5. Äppelsås: Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda det med lätt crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Ta med i en burk.

  6. Hacka örterna och ta med i en liten burk. Strö dem över salladen vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!