Potatissallad med kyckling, kapris och gurka

Sallad med kyckling, bacon, potatis och kapris är god och mättande utflyktsmat.

25 min

Potatissallad med kyckling, kapris och gurka

 

1. Skär potatisarna i mindre bitar om de är stora. Spola ärterna hastigt i varmt vatten så att de tinar. Låt rinna av. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Skala gurkan och skär i stora bitar. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i mindre bitar. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Blanda potatis, lök, gurka,  kyckling, bacon och kapris. Smaka av med salt och peppar. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Lägg salladen i en låda med lock.
3. Äppelsås: Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda det med lätt crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Ta med i en burk.
4. Hacka örterna och ta med i en liten burk. Strö dem över salladen vid servering.

Recept från