3.83.83.83.83.8

Potatissallad med krämig dressing får smak av syrlig gräddfil och grov senap. Gott till grillad korv eller en knaprigt grillad karré!

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 kilo färskpotatis
0,5 rödlök
3 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs, gärna hemgjord
3 msk senap, grov, skånsk
1 msk vitvinsvinäger
3 msk dill, finhackad
3 msk gräslök, finhackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

gräslök, hackad

30 minuter + tid att svalna

Potatissallad med krämig dressing – gör så här:

  1.  Skrubba potatisen och koka den mjuk i kraftigt saltat vatten. Häll av och låt svalna.
  2. Skala och hacka rödlöken. Blanda med majonnäs, gräddfil, senap, vinäger, dill, gräslök salt och peppar i en skål.
  3. Halvera potatisen och blanda med dressingen. Strö över gräslök.