Potatissallad med grönsaker

Vacker potatissallad till midsommar med många spröda sommarprimörer. Perfekt buffémat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis - kokt
  • 1 knippa rädisor
  • 3 knipplökar - gula
  • 1 fänkål
  • 200 g sockerärter - förvällda
  • 50 g bladspenat - färsk
  • 50 g ärtskott
  • 200 g getost - i bitar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citronsaft - pressad
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär potatis och rädisor i klyftor. Ansa och skiva lök och fänkål. Fördela potatis, rädisor, lök, fänkål, ärter, spenat och ärtskott i en uppläggningsskål.

  2. Skär getosten i bitar. Blanda ner den och häll på olivolja och citronsaft.

  3. Mal peppar och strö flingsalt över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!