Krämig och kryddig potatissallad som passar perfekt till allt grillat kött. Baconpotatismajo.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

2 bacon (à 140 g)
1 lök gul
600 g potatis kokt
50 g sockerärter
1 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 tsk cajunkrydda
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Recept: Potatissallad med bacon

  1. Skär baconet i bitar. Skala och grovhacka löken.
  2. Stek bacon och lök tills baconet fått fin färg och löken mjuknat. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär potatisen i tjocka skivor. Strimla sockerärterna.
  4. Blanda majonnäs och gräddfil. Krydda med cajunkrydda, salt och peppar.
  5. Vänd ner bacon, lök, potatis och sockerärter, spara eventuellt några strimlor till garnering.