Potatissallad med ansjovis

Potatissalladen mår bra av att stå några timmar före servering så att alla goda smaker kommer till sin rätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis - kokt
  • 300 g vaxbönor
  • 3 gula lökar - med blast (ca 150 g)
  • 125 g anjovisfilé - 1 burk
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 nypa peppar
  • 1 knippa dill
  • dragon - färsk, några kvistar

Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor när den svalnat. Ansa och koka vaxbönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Kyl av i kallt rinnande vatten. Ansa och skiva löken, använd även blasten. Skär ansjovisen i bitar.

  2. Varva potatis, vaxbönor, lök och ansjovis på ett fat eller i en skål. Rör ihop vin, vinäger och olja. Häll den över salladen och krydda med salt och peppar. Strö över repad dill och dragon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!