Potatissallad med ägg och sardeller

En härlig sommarsallad som vi äter med den uppochnedvända jollen som bord.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g potatis - kokt, gärna små färskpotatisar
  • 150 g grönsallad - t ex roman, frisée och babyspenat
  • 50 g groddar - t ex bön-, ärt- eller alfalfagroddar
  • 6 salladslökar
  • 2 msk kapris
  • 50 g sardeller - ask
  • 4 ägg - kokta

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisarna eller skär dem i bitar om de är stora. Blanda dem med rivna blad av olika salladssorter och groddar. Vänd också ner strimlade salladslökar, kapris och finhackade sardeller.

  2. Blanda samman dressingen och blanda ner den. Servera salladen med kokta ägg i klyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!