Potatissallad inbakad i smördeg blir en klar överraskning på buffé-bordet. Potatissalladen kan förberedas dagen före och bara bakas i ugnen när det är dags för servering. Salladen kan också serveras som den är, utan att bakas in.

För 20 person(er)

Ingredienser

2 kg färskpotatis
3 rödlökar
5 dl crème fraiche
0,5 dl dijonsenap
0,75 dl kapris
3 dl örtblandning (se sid 25 )( finns i vår databas)
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 smördegsplattor frysta (à 450 g)

Pensling:

1 ägg

Potatissallad, inbakad

  1.  Borsta potatisen. Koka den mjuk och låt kallna. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Blanda potatis och lök med crème fraiche, senap, kapris och örter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halvtina smördegsplattorna. Lägg ihop 4 plattor i 2 olika travar på mjölad arbetsbänk (spara de 4 sista plattorna). Kavla ut varje trave till en platta, ca 20 cm x 30 cm. Lägg plattorna på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Fördela potatissalladen på plattorna. Vik upp kanterna. Lägg de 4 resterande plattorna i 2 olika travar och kavla ut till 2 plattor, ca 20 x 20 cm. Lägg varje del som lock över potatissalladen.
  6. Pensla paketen med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills de fått fin färg. Servera den inbakade potatissalladen nygräddad.