50 minuter + 20 minuter i ugn
Potatissallad, inbakad – gör så här:
- Borsta potatisen. Koka den mjuk och låt kallna. Skala och finhacka rödlöken.
- Sätt ugnen på 225°. Blanda potatis och lök med crème fraiche, senap, kapris och örter. Krydda med salt och peppar.
- Halvtina smördegsplattorna. Lägg ihop 4 plattor i 2 olika travar på mjölad arbetsbänk (spara de 4 sista plattorna). Kavla ut varje trave till en platta, ca 20 cm x 30 cm. Lägg plattorna på plåtar med bakplåtspapper.
- Fördela potatissalladen på plattorna. Vik upp kanterna. Lägg de 4 resterande plattorna i 2 olika travar och kavla ut till 2 plattor, ca 20 x 20 cm. Lägg varje del som lock över potatissalladen.
- Pensla paketen med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills de fått fin färg. Servera den inbakade potatissalladen nygräddad.
Örtblandning
Till 9 dl:
2 krukor timjan
2 krukor basilika
1 kruka rosmarin
1 stor knippa bladpersilja
Gör så här:
Hacka örterna och blanda ihop.