4.64.64.64.64.6

Potatissallad, hasselnöts-pesto, bacon och pocherat ägg är god som ensamrätt men även till varmrökt lax eller grillat. Spenat används både i pesto och i salladen.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g färskpotatis
1 paket bacon, (140 g)
200 g haricots verts
4 ägg
75 g västerbottensost, riven
150 g babyspenat
0,5 dl hasselnötter, rostade
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Potatissallad, hasselnöts-pesto, bacon och pocherat ägg – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna. Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna och skär i bitar. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min.
  2. Koka upp 2 liter vatten med 1 msk vinäger och 1 msk salt. Håll vattnet sjudande. Knäck äggen i en liten kopp, häll försiktigt ner dem, ett och ett, i vattnet. Sjud ca 7 min för normalstora ägg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Ta undan lite av osten till att strö över. Blanda 2 dl av babyspenaten, nötter, ost, 2 msk rapsolja och 2 msk vatten. Mixa samman peston med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Halvera potatisarna om de är stora. Blanda potatisen med pesto och bönor. Lägg upp potatisen med resten av spenaten på ett fat. Toppa med ost, ägg och bacon.