25 minuter
Potatissallad, hasselnöts-pesto, bacon och pocherat ägg – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna. Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna och skär i bitar. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min.
- Koka upp 2 liter vatten med 1 msk vinäger och 1 msk salt. Håll vattnet sjudande. Knäck äggen i en liten kopp, häll försiktigt ner dem, ett och ett, i vattnet. Sjud ca 7 min för normalstora ägg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Ta undan lite av osten till att strö över. Blanda 2 dl av babyspenaten, nötter, ost, 2 msk rapsolja och 2 msk vatten. Mixa samman peston med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
- Halvera potatisarna om de är stora. Blanda potatisen med pesto och bönor. Lägg upp potatisen med resten av spenaten på ett fat. Toppa med ost, ägg och bacon.