Potatissallad, hasselnöts-pesto, bacon och pocherat ägg

Potatissallad, hasselnöts-pesto, bacon och pocherat ägg är god som ensamrätt men även till varmrökt lax eller grillat. Spenat används både i pesto och i salladen.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 200 g haricots verts
  • 4 ägg
  • 75 g västerbottensost - riven
  • 150 g babyspenat
  • 0,5 dl hasselnötter - rostade
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna. Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna och skär i bitar. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min.

  2. Koka upp 2 liter vatten med 1 msk vinäger och 1 msk salt. Håll vattnet sjudande. Knäck äggen i en liten kopp, häll försiktigt ner dem, ett och ett, i vattnet. Sjud ca 7 min för normalstora ägg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Ta undan lite av osten till att strö över. Blanda 2 dl av babyspenaten, nötter, ost, 2 msk rapsolja och 2 msk vatten. Mixa samman peston med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Halvera potatisarna om de är stora. Blanda potatisen med pesto och bönor. Lägg upp potatisen med resten av spenaten på ett fat. Toppa med ost, ägg och bacon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!