00000

Recept på grillad potatissallad, ett perfekt tillbehör till det mesta! Här kokar jag först potatisen och grillar den sedan i sista stund. Det går utmärkt att förbereda. Gör dressingen och koka gärna potatisen i förväg. Men grilla och blanda inte ihop salladen förrän strax före servering.

För 4 personer

Ingredienser

0,75 kg färsk potatis
1 rödlök
3 tomater
1 msk olja
0,5 tsk salt

Dressing

1 msk apelsinskal, strimlat
1 msk pressad apelsinsaft
3 msk olja
2 tsk färsk rosmarin, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar
tillbehör, grillat kött, sallad

Grillad potatissallad – gör så här:

  1. Borsta potatisen och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skala och skiva löken. Dela tomaterna i bitar. Blanda ihop dressingen och rör ner grönsakerna.
  3. Låt potatisen rinna av. Blanda den med lite olja och salt.
  4. Grilla potatisen över glöden några minuter tills den får färg. Rör ner potatisen i tomatsalladen.