Potatissallad från Baden

Ursprunget till denna härligt lätta sommarpotatissallad kommer från Baden i sydvästra Tyskland. Den blir till glädje vid sommarens grillkalas liksom i picknickkorgen, där den kan bli det utmärkta sällskapet till rökt skinka, pastrami eller rostbiff.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1,5 dl spad från saltgurka
  • 1 dl hönsbuljong - (tärning)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ättiksprit
  • 2 msk svensk senap
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 saltgurkor

Gör så här

  1. Skölj potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Ånga av den.

  2. Blanda gurkspad, hönsbuljong, olja, ättiksprit, senap, gräslök och socker. Krydda med salt, örtsalt och peppar.

  3. Halvera eller skiva den varma potatisen. Skiva saltgurkan.

  4. Häll dressingen över det skivade och låt stå tills potatisen kallnat eller gärna över natten så att potatisen hinner dra åt sig dressingen.

  5. Servera potatissalladen till grillat eller med kallskuret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!