00000

20 min + 20 min i ugn
Frasiga smördegsrullar fyllda med potatis och lök passar mycket bra att servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Sweet chilisås ger lite extra sting till rullarna.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g potatis
1 purjolök liten
1 rödlök
2 tsk olivolja
1 msk sweet chilisås
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar grovmald
250 g smördegsplatta kyld

Pensling

1 ägg till pensling

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv potatisen. Spola av all stärkelse och låt potatisrivet rinna av. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka rödlöken.
2. Fräs potatis och de båda lök-sorterna i olivoljan ca 5 min. Krydda med sweet chilisås, salt och peppar. Låt svalna.
3. Rulla ut smördegsplattan och fördela fyllningen över, lämna en ca 2 cm kant runt om. Pensla kanten med uppvispat ägg och rulla ihop hårt. Skär en rulle i 8 bitar och ställ dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla runt om med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills smördegen fått fin färg.