1. Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv potatisen. Spola av all stärkelse och låt potatisrivet rinna av. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka rödlöken.
2. Fräs potatis och de båda lök-sorterna i olivoljan ca 5 min. Krydda med sweet chilisås, salt och peppar. Låt svalna.
3. Rulla ut smördegsplattan och fördela fyllningen över, lämna en ca 2 cm kant runt om. Pensla kanten med uppvispat ägg och rulla ihop hårt. Skär en rulle i 8 bitar och ställ dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla runt om med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills smördegen fått fin färg.
Potatisrullar à la Ann
20 min + 20 min i ugn
Frasiga smördegsrullar fyllda med potatis och lök passar mycket bra att servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Sweet chilisås ger lite extra sting till rullarna.
För 4 person(er)
Ingredienser
250 g | potatis |
1 | purjolök, liten |
1 | rödlök |
2 tsk | olivolja |
1 msk | sweet chilisås |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, grovmald |
250 g | smördegsplatta, kyld |
Pensling
1 | ägg, till pensling |