00000

Potatispuré smaksatt med bacon, pepparrot och gräslök passar perfekt till stekt fisk. Pepparrot har en stark smak men är ganska flyktig, så blanda ner den mot slutet.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g mandelpotatis
1 paket bacon, (140 g)
50 g smör
2 dl mjölk
1 msk gräslök, finhackad
3 msk pepparrot, finriven
1 tsk salt

25 minuter

Potatispuré smaksatt med bacon, pepparrot och gräslök – gör så här:

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten.
  2. Finstrimla baconet och knaperstek det. Koka upp smör och mjölk i en kastrull.
  3. Låt potatisen rinna av. Pressa den i en potatispress. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och vispa snabbt ihop till en slät puré. Tillsätt bacon, gräslök och pepparrot. Krydda med salt.