Potatisplättar och rökt fisk

Milda pösiga plättar med gröna ärter är riktigt goda med varmrökt lax och inlagd gurka. Bakpulver i smeten gör plättarna fluffiga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g potatis - kokt
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - mald
  • 50 g gröna ärter - djupfrysta
  • 1 msk smör

Inlagd gurka

  • 50 g gurka - färsk
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk ättiksprit
  • 0,5 spansk peppar (chili) - urkärnad, hackad

Dressing

  • 2 msk fraiche - mini
  • 2 tsk mjölk
  • 2 msk dill - hackad
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • 150 g lax - sik eller makrill, varmrökt
  • 50 g gröna ärter

Gör så här

  1. Börja med den inlagda gurkan. Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Tillsätt ättikspriten och låt det kallna i vattenbad. Skär gurkan på längden. Lägg ner gurka och peppar.

  2. Skala potatisen och riv den på rivjärn. Blanda potatisen med resten av ingredienserna till plättarna. Stek dem i stekpanna med släpplätt-beläggning på medelvärme med lite smör.

  3. Blanda dressingen. Ta bort ben och skinn från fisken.

  4. Servera plättarna med rökt fisk, inlagd gurka, dressing och ärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!