Potatispizza med rosmarin och sardeller

Till den här pizzan passar Mayan Twilight, Vales Sovereign, Lanorma, Melody eller Anya bra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,25 pkt jäst - (12 g)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl vatten - ljummet
  • 2 msk olivolja
  • 6,5 dl vetemjöl - (390 g)

Fyllning

  • 6 potatisar - medelstora
  • 1 burk sardeller i olja - (80 g)
  • 1 dl rosmarin - finhackad ( ca 0,5 kruka)
  • 1,5 dl parmesan - riven
  • 125 g mozzarella
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt, vatten och olivolja och rör tills jästen löst sig. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 40 min.

  2. Sätt ugnen på 250grader. Ta olivolja på händerna och tryck ut degen på plåt med bakplåtspapper till två stora, tunna pizzor eller flera små.

  3. Skölj potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på pizzorna i ett tätt lager. Strö över sardeller och rosmarin över pizzorna. Toppa med parmesan och mozzarella riven i mindre bitar. Salta och peppra och ringla slutligen olivolja över pizzorna.

  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min tills de fått fin färg. Skär eventuellt upp pizzan i bitar och servera genast. Toppa gärna med lite färska örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!