Potatispizza med chorizo

00000

Recept på potatispizza med chorizo. Skär potatisen papperstunt, gärna med en mandolin så 
går det snabbt i ugnen!

För 4 portioner

Ingredienser

1 rulle färdig pizzadeg
250 g bakpotatis
150 g skivad kryddig korv, t ex chorizo
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja
150 g finriven parmesanost
olivolja

25 min

Potatispizza med chorizo – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rulla ut pizzadegen på plåt med 
bakplåtspapper.
  3. Skölj potatisarna. Hyvla dem
tunt med osthyvel eller mandolin.
  4. Skala vitlöken. Hacka den och 
persiljan fint. Lägg i en skål och häll 
på 1 msk olivolja.
  5. Lägg potatis- och korvskivor på 
pizza-degen. Fördela persiljeoljan 
över pizzorna och strö på parmesan.
  6. Grädda pizzan ca 15 min. Ta ut den ur ugnen och dra över den på ett galler.

Köpa mandolin? Här är vår favorit
mandolin

Mandoliner kommer i alla former och färger. Många tar stor plats och ska byggas ihop innan du ens kan börja skiva din gurka. Alla sådana går bort. Den här mandolinen från Kyocera med keramisk egg är helt fantastisk! Tack vare att den är så smidig kommer den också fram väldigt ofta. Enda tillbehöret – en plastgrunka att hålla grönsakerna med – är helt nödvändig för att du ska ha fingertopparna kvar. Läs mer och köp här.