Potatismuffins med räkfyllning

Recept på potatismuffins med räkfyllning. Ett nytt och gott sätt att servera potatis på! Kan bakas i en smord muffinsplåt eller i vaxade pappformar. Vanliga muffinsformar går också, men då behöver du dubbla formar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl kesella - (10 %)
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl dill - hackad
  • 4 dl vetemjöl special - (240 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 12 färskpotatisar - små kokta
  • 1 msk olivolja

Räkfyllning

  • 1 kg räkor - gärna färska
  • 4 msk gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk dill - hackad
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 200 g löjrom - eller annan rom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut 12  muffinsformar på en plåt.

  2. Blanda kesella, ägg, mjölk, salt och dill i en skål och mjöl och bakpulver i en annan. Rör ner mjölet i kesellablandningen till en kladdig smet. Fördela den i formarna.

  3. Blanda potatisarna med olivoljan och tryck ner en potatis i varje muffins. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt kallna.

  4. Skala räkorna. Blanda gräddfil, majonnäs, dill, salt och peppar i en skål. Rör ner räkorna och låt stå kallt fram till servering.

  5. Servering: Fördela räkröran över potatisen i muffinsen, garnera med rom och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!