Potatismuffins

00000

För 8 st

Ingredienser

1,5 dl kesella kvarg
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 dl gräslök, hackad
3 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
8 färskpotatisar, små, kokta
1 msk olivolja
1 msk gräslök, hackad
1 krm flingsalt

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.
2. Blanda kvarg, mjölk, ägg, salt och gräslök i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kvargsmeten, blanda och fördela i 8 formar.
3. Vänd den kokta potatisen i olivolja och gräslök. Tryck ner en potatis i varje form. Strö lite flingsalt på varje och grädda mitt i ugnen 25–30 min.
Servera till sill, grillat eller på buffébordet.

Fler recept med: Buffémat, Övrigt