1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.
2. Blanda kvarg, mjölk, ägg, salt och gräslök i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kvargsmeten, blanda och fördela i 8 formar.
3. Vänd den kokta potatisen i olivolja och gräslök. Tryck ner en potatis i varje form. Strö lite flingsalt på varje och grädda mitt i ugnen 25–30 min.
Servera till sill, grillat eller på buffébordet.
Potatismuffins
För 8 st
Ingredienser
1,5 dl | kesella kvarg |
1 dl | mjölk |
1 | ägg |
1 tsk | salt |
1 dl | gräslök, hackad |
3 dl | vetemjöl special |
1 tsk | bakpulver |
8 | färskpotatisar, små, kokta |
1 msk | olivolja |
1 msk | gräslök, hackad |
1 krm | flingsalt |