Potatismosöverbakad bolognese

Köttfärssåsen går förstås även bra att servera med nykokt pasta.

Potatismosöverbakad bolognese

 

1. Skala och hacka lök och morot. Ansa och hacka selleri. Fräs det hackade i oljan i en gryta. Lägg i färsen och stek under omrörning tills den är jämnt grynig. Krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt smulad buljongtärning, skalad och pressad vitlök, lagerblad, timjan, krossade tomater och rödvin. Koka upp under omrörning och koka på svag värme ca 25 min.
3. Sätt ugnen på 250º. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten under lock. Häll av kokvattnet och ånga av. Mosa potatisen i kastrullen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt grädden under omrörning. Blanda i ägg, smör och ost. Smaka av med salt.
4. Lägg färsen i en ugnssäker form eller fördela den i fyra portionsformar. Bred över moset och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
5. Garnera med timjanblad och servera.

Recept från