4.14.14.14.14.1

Potatismash med brynt smör, lax och örter är en perfekt rätt med färskpotatis. Det brynta smöret ger potatisen extra stuns.

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo färskpotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
50 g smör
1 knippa salladslök

Garnering:

ätbara blommor, t ex krasse

Tillbehör:

400 g lax, kallrökt eller gravad,  MSC- eller ASC-märkt
yoghurtsås, ev

30 minuter + 20 minuter i ugn

Potatismash med brynt smör, lax och örter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen precis klar i saltat vatten. Lägg potatisarna på en plåt. Tryck till lite lätt med en potatisstöt så att de krossas.
  2. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Bryn smöret tills det doftar nötigt och häll det över potatisen. Strimla salladslöken och strö över den. Toppa med ätbara blommor och blad och servera potatisen med rökt lax och gärna en kall yoghurtsås.
    pren