00000

Enklast häller du i kokosmjölken först och fyller sedan burken 2 gånger med vatten. Att mosa ner potatis gör att soppan reder sig och blir en komplett måltid.

För 4 personer

Ingredienser

1 burk kokosmjölk, (400 g)
8 dl vatten
1 pkt paneng red curry spice mix, Santa Maria. En påse á 32g
2 gul lök
8 potatis, medelstora (1 kg)
200 g sockerärt
0,5 tsk salt

Potatiskokossoppa

 

1. Värm kokosmjölk, vatten och currymix i en gryta.
2. Skala, halvera och skiva löken fint. Skala och skär potatisen i åttondelar eller mindre.
3. Lägg ner lök och potatis i kokosmjölken. Koka 15 min tills potatisen är mjuk.
4. Mosa potatisen grovt med en trägaffel eller liknande så att soppan tjocknar.
5. Lägg i sockerärterna och koka 1 minut tills sockerärterna är genomvarma. Smaka av med salt.