Recept på klassisk potatiskaka med soltorkade tomater. Servera gärna med kallskuret, stekt kött eller kyckling.

För 8 bitar

Ingredienser

1 kg mjölig potatis
1 dl soltorkade, marinerade tomater ca 60 g
1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor ca 35 g
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2,5 dl mellangrädde

Tillbehör

kallskuret, stekt kött eller kyckling

Potatiskaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
  2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Strimla tomaterna.
  3. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen.
  4. Vispa ihop ägg och grädde. Häll det i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt den svalna eller kallna.