3.93.93.93.93.9

Krämig gratäng med sötpotatis, salvia och västerbottensost. Perfekt till lammsteken.

För 8 personer:

Ingredienser

1 kilo potatis
1 sötpotatis
4 salviakvistar
2 vitlöksklyftor
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
150 g ost, riven lagrad , t ex västerbottensost

20 minuter + 30 minuter i ugn

Potatisgratäng med sötpotatis och salvia – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis och sötpotatis i tunna skivor, använd gärna mandolin. Fördela potatisen i en smord ugnssäker form. Repa över salviabladen.
  2. Skala och skiva vitlöken. Koka upp mjölk, grädde, vitlök, salt och peppar. Sjud ca 1 minut. Rör ner hälften av osten. Häll grädden över potatisen och strö över resten av osten.
  3. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
Fler recept med: Potatis och rotfrukter