00000

Potatisgratäng med creme fraiche. Det fluffiga täcket passar även utmärkt att täcka både fisk- och kycklingfiléer med.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg potatis mjölig
1 fänkål
1 knippe salladslök knippe
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
2 dl crème fraiche lätt
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde

40 min + 10 min i ugn

Potatisgratäng med creme fraiche – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tärningar. Ansa och strimla salladslöken.
  2. Koka upp creme fraiche, mjölk och grädde. Tillsätt potatisen och låt puttra ca 5 min utan lock. Rör i fänkål och salladslök och krydda med pressad vitlök och salt. Häll blandningen i en ugnssäker form.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg. Potatisgratängen passar till allt kallskuret kött, till rökt och gravad fisk samt till kyckling.