Potatisgratäng med creme fraiche

Potatisgratäng med creme fraiche. Det fluffiga täcket passar även utmärkt att täcka både fisk- och kycklingfiléer med.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg potatis - mjölig
  • 1 fänkål
  • 1 knippe salladslök - knippe
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tärningar. Ansa och strimla salladslöken.

  2. Koka upp creme fraiche, mjölk och grädde. Tillsätt potatisen och låt puttra ca 5 min utan lock. Rör i fänkål och salladslök och krydda med pressad vitlök och salt. Häll blandningen i en ugnssäker form.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg. Potatisgratängen passar till allt kallskuret kött, till rökt och gravad fisk samt till kyckling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!