Potatisgnocchi med broccoli och mandel

Smörstekt gnocchi är urgott! Knaprig mandel ger lite tugg.

20 min

Potatisgnocchi med broccoli och mandel

 

1. Sallad: Skålla och skala mandeln. Bryt broccolin i buketter och skiva stjälken. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Tärna tomaterna.
2. Stek mandeln i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge. Stek broccolin i stekpannan ca 4 min. Tillsätt bönor och tomater och låt dem fräsa med ca 1 minut. Stänk över citronsaften och strö på salt. Blanda i mandeln.
3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. Stek gnocchin i smör i en stekpanna ca 2 min. Blanda i citronskal och ost. Krydda med peppar. Repa bladen från basilikan och blanda ner dem i gnocchin.
4. Servera gnocchin med den varma salladen

Recept från