55555

Smörstekt gnocchi är urgott! Knaprig mandel och broccoli ger lite tugg. Serveras med varm bönsallad.

För 4 personer

Ingredienser

2 förpackningar potatisgnocchi (á 500 g)
1 msk smör
1 citron, rivet skal
2 dl grovriven parmesanost
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka basilika

Varm sallad

50 g sötmandel
250 g broccoli
1 burk svarta bönor (400 g)
2 tomater
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
1/2 tsk salt

20 min

Potatisgnocchi med broccoli och mandel

  1. Sallad: Skålla och skala mandeln. Bryt broccolin i buketter och skiva stjälken. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Tärna tomaterna.
  2. Stek mandeln i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge. Stek broccolin i stekpannan ca 4 min. Tillsätt bönor och tomater och låt dem fräsa med ca 1 minut. Stänk över citronsaften och strö på salt. Blanda i mandeln.
  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. Stek gnocchin i smör i en stekpanna ca 2 min. Blanda i citronskal och ost. Krydda med peppar. Repa bladen från basilikan och blanda ner dem i gnocchin.
  4. Servera gnocchin med den varma salladen