00000

Potatischips med apelsin - och basilikadipp är ett snabblagat drinktilltugg. Servera dippen med lantchips, blandade oliver och ost till exempel Mimolette från Frankrike. En opasteriserad komjölksost eller Shropshire Blue från England en blåmögelost av komjölk. Den orange färgen kommer från annetto, ett frö som mals ner och blandas i ostmassan.

För 6 personer:

Ingredienser

2 dl smetana
1 apelsin
0,5 dl basilika
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

lantchips
oliver, blandade
dessertostar

10 minuter

Potatischips med apelsin – och basilikadipp – gör så här:

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  2. Lägg smetanan i en skål. Rör i apelsinskal och apelsinsaft. Hacka basilikan och vänd i den. Krydda med salt och peppar. Servera dippen med tillbehören.
Fler recept med: Röror, Snacks och tilltugg