Potatischips med apelsin - och basilikadipp

Potatischips med apelsin - och basilikadipp är ett snabblagat drinktilltugg. Servera dippen med lantchips, blandade oliver och ost till exempel Mimolette från Frankrike. En opasteriserad komjölksost eller Shropshire Blue från England en blåmögelost av komjölk. Den orange färgen kommer från annetto, ett frö som mals ner och blandas i ostmassan.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dl smetana
  • 1 apelsin
  • 0,5 dl basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • lantchips
  • oliver - blandade
  • dessertostar

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Lägg smetanan i en skål. Rör i apelsinskal och apelsinsaft. Hacka basilikan och vänd i den. Krydda med salt och peppar. Servera dippen med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!