Potatisbullar med rökt lax och gräddig spenat

4.44.44.44.44.4

Recept på potatisbullar med rökt lax och gräddig spenat. Enkelt, snabblagat och supergott med potatisbullar som uppgraderats med rökt lax och dill.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
700 g potatis, kokt, kall
200 g lax, kallrökt
2 msk dill, finhackad
1 ägg
smör, salt, nymald svartpeppar

Spenat:

150 g bladspenat, färsk
0,5 citron
2 dl matlagningsgrädde
0,75 msk majsstärkelse, Maizena

30 minuter

Potatisbullar med rökt lax och gräddig spenat – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i 1/2 msk smör ca 3 min.  Låt svalna. Skala potatisen. Riv den grovt och lägg i en skål.
  2. Blanda ner löken. Skär laxen i cm-stora bitar och blanda ner dem samt dill, 1 tsk salt och ägg.
  3. Forma jämnstora platta biffar. Stek dem på lite över medelvärme i 2 msk smör ca 3 min på varje sida.
  4. Spenat: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Fräs spenat och citronskal i 1/2 msk smör ca 2 min. Tillsätt citronsaft och grädde samt majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt puttra ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.