3.43.43.43.43.4

Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon är en snabbvariant på klassikern kroppkakor. Kom ihåg att koka potatis dagen före.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g potatis, kokt och kall
2 ägg
1 dl vetemjöl
200 g fläsk, rimmat
2 gula lökar
2 tsk kryddpeppar, hel
2 morötter
50 g mâchesallad
smör, salt, nymald svartpeppar

Lingon:

2 dl lingon
0,5 dl strösocker
1 tsk ättiksprit, (12 %)

30 minuter

Potatisbullar med kroppkakefräs – gör så här:

  1. Lingon: Blanda lingonen med socker och ättika. Låt stå i rumstemperatur medan potatisbullar och fräs tillagas, rör då och då.
  2. Riv potatisen fint på rivjärn och blanda med ägg, mjöl och 1 tsk salt. Forma smeten till små runda biffar.
  3. Skär fläsket i små tärningar. Skala och finhacka löken. Krossa kryddpepparn grovt i mortel. Stek fläsk och lök i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i kryddpepparn och krydda med 2 krm svartpeppar.
  4. Stek potatisbullarna i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  5. Skala och grovriv morötterna och blanda med salladen. Servera de nystekta potatisbullarna med fräs, lingon och sallad.