3.83.83.83.83.8

Recept på potatisbröd i långpanna, ett saftigt och gott bröd.

För 15 bitar:

Ingredienser

2 potatisar, (200 g)
25 g jäst
3,5 dl mjölk
2 msk honung
1 tsk salt
9-10 dl vetemjöl, (540-600 g)
25 g smör

15 minuter + 1,25 timme jäsning + 25 minuter i ugn

Potatisbröd i långpanna – gör så här:

  1. Skala och riv potatisen på rivjärn. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt honung, salt och potatis och blanda väl.
  2. Blanda i mjölet och arbeta ca 4 min. Tillsätt smöret och arbeta degen kraftigt, ytterligare ca 4 min. Lägg degen i en oljad bunke, täck med plastfilm och jäs till dubbel storlek, ca 45 min.
  3. Ta upp degen på lätt oljad arbetsbänk och knåda den. Tryck ut degen i en långpanna, 26 x 36 cm, klädd med bakplåtspapper. Stansa ut rutor med en mjölad degskrapa. Täck med bakduk och jäs ca 30 min. Sätt ungen på 175°.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen 25-30 min. Låt kallna på galler.

Recept Saga Areng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Matbröd