Potatisbakelse med parmaskinka

Servera som ensamrätt med en god sallad eller med syltlök och inlagda små gurkor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 potatisar - medelstora mjöliga
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 västerbottensost - skivor (ca 100 g)
  • 2 msk timjan - hackad + kvistar
  • 8 parmaskinka - skivor

Till servering

  • 1 sallad
  • 1 syltlök
  • 1 pkt gurkor - inlagda små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär potatisen i 3 skivor på längden, ca 1/2 cm tjocka. Strö på salt och peppar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Stek skivorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och låt potatisen svalna något. Öka värmen till 250°.

  3. Skär osten i 8 skivor. Fördela ost och timjan mellan potatisskivorna och lägg ihop till 4 hela potatisar. Vira om parmaskinka och fäst med en tandpetare. Lägg på timjan. Lägg tillbaka potatisarna på plåten och stek dem ytterligare 3-5 minuter tills osten smält.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!