Potatis- och zucchinigratäng med grillad kyckling

Servera en färdiggrillad kyckling till gratängen. Några skivor tomater blir en snabb sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg potatis - av fast sort
  • 1 zucchini - (ca 500 g)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl mjölk - (3 %)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 kyckling - grillad
  • 4 tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skiva den tunt i matberedare eller för hand. Skär zucchinin i något tjockare skivor.

  2. Koka upp grädde och mjölk, gärna i en gryta med släpplätt-beläggning, och pressa i vitlöken. Tillsätt salt och peppar. Lägg potatis och zucchini i grytan. Låt sjuda 10-15 min, rör om emellanåt.

  3. Häll blandningen i en ugnssäker form och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Skär kycklingen i bitar och skiva tomaterna. Servera gratängen med kyckling och tomater. Ca 530 kcal per portion, 17 g fett, 39 g protein, 54 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!