00000

Servera en färdiggrillad kyckling till gratängen. Några skivor tomater blir en snabb sallad.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg potatis, av fast sort
1 zucchini, (ca 500 g)
2,5 dl matlagningsgrädde
5 dl mjölk, (3 %)
2 vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

1 kyckling, grillad
4 tomater

1. Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skiva den tunt i matberedare eller för hand. Skär zucchinin i något tjockare skivor.
2. Koka upp grädde och mjölk, gärna i en gryta med släpplätt-beläggning, och pressa i vitlöken. Tillsätt salt och peppar. Lägg  potatis och zucchini i grytan. Låt sjuda 10-15 min, rör om emellanåt.
3. Häll blandningen i en ugnssäker form och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
4. Skär kycklingen i bitar och skiva tomaterna. Servera gratängen med kyckling och tomater.

Ca 530 kcal per portion, 17 g fett, 39 g protein, 54 g kolhydrater

Fler recept med: Gratäng, Grönsaker, Smalt